Koprová omáčka
Ingredience
- 2pol. lžíce čerstvého kopru (nakrájeného)
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 700 ml vody
- 1 hrst jáhel
- 2 hrsti červené čočky
- 2 čajové lžičky oleje (nejlépe konopný)
- hladká mouka (max. 3 polévkové lžíce)
- 400 g šmakouna uzeného
- 1 čajová lžička drceného kmínu
- 2 velké brambory
- 1 čajová lžička octa (nejlépe umeocet - prodejny zdravé výživy)
Uvařil jsem recept (1)
Detail receptu
- Doba přípravy: 20 minut
- Náročnost: Pokročilý
- Počet porcí: 4
- Druh: Hlavní jídlo
Postup přípravy
Brambory oloupeme a dáme vařit společně s kmínem. Do vody vložíme bujón, vařící vodou předem spařené jáhly, červenou čočku a vaříme cca 30 minut. Poté romixujeme dohladka. Pokud je omáčka málo hustá, přimícháme mouku rozmíchanou v malé troše vody. Nakonec přidáme pokrájený kopr a olej. Do horké omáčky vložíme šmakouny, které se dobře prohřejeme. Dochutíme octem. Lze dochutit také kysanou smetanou.